Jehněčí kotlety s hráškovou salsou

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem, tymiánem a oregánem. Jehněčí kotlety osušíme, potřeme marinádou, zakryté necháme alespoň 60 minut marinovat v chladničce.
  • 2
    Salsa:
  • 3
    Nerozmrazený hrášek vložíme na pařák, přikryjeme a během 3 minut uvaříme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme, pažitku opláchneme, do sucha otřepeme a nakrájíme.
  • 4
    Do mixéru vsypeme hrášek, citrónovou šťávu a kůru, ocet, umixujeme na pyré. Vmícháme jogurt, kysanou smetanu, mátu, česnek, pažitku. Salsu dochutíme solí a pepřem.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. Rajčata dáme do lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Rozpálíme pánev, jehněčí kotlety na ní opékáme po každé straně 3 - 5minut. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s rajčaty a hráškovou salsou, ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.