Jehněčí kotlety s hráškovou salsou
115 min.
Ingredience
- KOTLETY
- SALSA
- 300gramůHrášek mražený
- 1stroužekČesnek
- 6kusůPažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 150gramůJogurt bílý
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 6kusůMáta
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a prolisujeme česnek, smícháme s olivovým olejem, tymiánem a oregánem. Jehněčí kotlety osušíme, potřeme marinádou, zakryté necháme alespoň 60 minut marinovat v chladničce.
- 2Salsa:
- 3Nerozmrazený hrášek vložíme na pařák, přikryjeme a během 3 minut uvaříme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme, pažitku opláchneme, do sucha otřepeme a nakrájíme.
- 4Do mixéru vsypeme hrášek, citrónovou šťávu a kůru, ocet, umixujeme na pyré. Vmícháme jogurt, kysanou smetanu, mátu, česnek, pažitku. Salsu dochutíme solí a pepřem.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zbytky po stopkách. Rajčata dáme do lehce vymaštěné ohnivzdorné mísy a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Rozpálíme pánev, jehněčí kotlety na ní opékáme po každé straně 3 - 5minut. Nakonec osolíme a opepříme. Podáváme s rajčaty a hráškovou salsou, ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.