Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů
20 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 8kusůJehněčí kotlety
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstOlivy černé
- 180mililitrůPomerančová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusPomeranče
- 5kusůAnčovičky konzervované
- 1kusCitrony
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2445 kcal
Bílkoviny
217 g
Tuky
148 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi.
- 2Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček.
- 3Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.