Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
50 min.
Ingredience
- 4lžíceCitronová šťáva
- 200mililitrůOlej olivový
- 10gramůPetržel - nať
- 4kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaŠafrán
- 100gramůHrozinky
- 5lžicOlej rostlinný
- 8kusůJehněčí kotlety
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1410 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
90 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.
- 2Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.
- 3Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.
- 4Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.