Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1410 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
90 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
6 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.
  • 2
    Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.
  • 3
    Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.
  • 4
    Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.