Jehněčí kuličky s kuskusem
25 min.
Ingredience
- 150gramůStrouhanka
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitronová kůra
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyKmín drcený
- 2lžičkyOregano sušené
- 2lžičkyMáta sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůOmáčka rajčatová
- 60gramůPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůKuskus
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
812 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, citronovou kůru, strouhanku, žloutek, drcený kmín, sušené oregano, sušenou mátu, sůl a pepř zpracujeme na hustou hmotu, ze které mokrýma rukama (aby se nám maso nelepilo na ruce) děláme kuličky.
- 2Ty následně opékáme na rozhřátém olivovém oleji v hlubší pánvi na mírném plameni. Opékáme přibližně 8 minut, během pečení kuličky otáčíme, aby byly opečené souměrně ze všech stran. Odstraníme přebytečný tuk, přidáme rajčatovou omáčku, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku a vaříme 5 minut na mírném plameni. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trochu vody, povařímne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.