Jehněčí kýta na bylinkách se salátem
65 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyJehněčí kýta
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyBobkový list
- 2lžičkyRozmarýn sušený
- 1lžičkaMáta sušená
- 500gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 100gramůRozinky tmavé
- 60gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOříšky piniové
- 1hrstRukola
- 60mililitrůBalsamico ocet
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
45 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny.
- 2Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut.
- 3Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut.
- 4Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek.
- 5Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.