Jehněčí kýta na bylinkách se salátem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
45 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme olivový olej extra panenský, balzamikový ocet, prolisovaný česnek, bobkový list, sušený rozmarýn a sušenou mátu ve větší míse, přidáme jehněčí maso a necháme marinovat 2-3 hodiny.
  • 2
    Marinované jehněčí maso pečeme na roštu barbecue grilu 40-50 minut.
  • 3
    Rozpůlená cherry rajčátka (500 g) naskladáme na plech s pečicím papírem, postříkáme olivovým olejem, zasypeme 1 lžičkou bylinek, solí a pepřem a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme 20 minut.
  • 4
    Do misky nalijeme 60 ml olivového oleje extra panenského a 2 lžíce citronové šťávy, přidáme 1/2 lžičky moučkového cukru a 1 lžičku dijonské hořčice, lehce vmícháme opečená cherry rajčátka, 100 g opláchnutých rozinek, 60 g strouhaného parmazánu a 1 lžíci opražených piniových semínek.
  • 5
    Salát podáváme k nakrájenému jehněčímu masu ozdobeného rukolou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.