Jehněčí kýta s citronovou nádivkou

120 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou šalotku a asi 5 minut ji smažíme. Hrnec odstavíme, přidáme strouhanku, olivy, citronovou kůru, bylinky.
  • 2
    Nádivkou naplníme a zavineme vykostěnou kýtu. Zvážíme ji. Maso dáme na pekáč. Podlijeme vínem a vývarem, 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Ztlumíme oheň na 180 °C a dopékáme 20 minut na každých 500 g váhy, až vytéká čirá šťáva.
  • 3
    Kýtu vyndáme z trouby, volně ji zakryjeme fólií a necháme 10 minut stát.
  • 4
    Šťáva: ze šťávy na pekáči sebereme lžící tuk. Pekáč postavíme na sporák. Šťávu 5 minut povaříme, přitom mícháme, aby se rozpustily připečeniny ode dna. Šťávu ochutnáme, dokořeníme, přecedíme a přidáváme ke každé porci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.