Jehněčí maso s olivami a zeleninou

65 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.