Jehněčí maso s olivami a zeleninou
65 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí plec
- 200gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůPaprika červená
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 15mililitrůBalsamico ocet
- 1kusBobkový list
- 15gramůŠalvěj čerstvá
- 15gramůTymián čerstvý
- 100gramůOlivy černé
- 30gramůOlej olivový
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso z jehněčí plece nakrájíme na větší kousky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, rajčata scedíme a trochu pokrájíme, olivy rozpůlíme a vypeckujeme, česnek prolisujeme.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přidáme rajčata, česnek, papriky, zakápneme octem, ochutíme bobkovým listem, posekanou šalvějí, tymiánem, a dusíme doměkka. Pár minut před koncem dušení přimícháme olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.