Jehněčí maso se zeleninou po řecku
60 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kusŠalotka
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 4lžičkyVíno madeira
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžičkaOlej olivový
- 1kusPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 1kusLilek
- 1kusCuketa
- 1kusŠalotka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáta
- 120gramůJogurt nízkotučný
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 0,67hrnekVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme.
- 2Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut.
- 3V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.