Jehněčí maso se zeleninou po řecku

60 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, nakrájené jehněčí maso dáme do misky. Suroviny na přípravu marinády smícháme. Marinádou přelijeme maso, obrátíme ho, překryjeme potravinářskou fólií a dáme na 8 hodin do chladničky. Potom maso vyjmeme, osušíme a odložíme. Marinádu uchováme.
  • 2
    Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme maso a opékáme 5 minut dozlatova. Přidáme papriku, rajčata, lilek, cuketu a šalotky, sůl a pepř. Připravíme velký kus alobalu, neneseme na něj směs s jehněčím masem, posypeme polovinou máty a polovinou pažitky a okraje alobalu zvedneme. Do pánve nalijeme vývar a povaříme do zhoustnutí. Vývar nalijeme na maso, alobal dobře uzavřeme, balíček vložíme do pařáčku nad vroucí vodu a pokrm vaříme v páře 30 minut.
  • 3
    V kastrůlku přivedeme k varu marinádu, přidáme do ní zbytek máty a pažitky a necháme vychladnout. Směs s jehněčím masem přeneseme do nahřáté mísy. Do marinády vmícháme jogurt a marinádu nalijeme na maso. Pokrm zdobíme snítkami rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.