Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou
115 min.
Ingredience
- bylinková krusta
- 1500gramůJehněčí pečeně
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
765 mg
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě.
- 2Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme.
- 3Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.