Jehněčí pečeně s bylinkovou krustou

115 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
765 mg
Cukr
331 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou pečeni částečně odřízneme od kosti, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a kmínem. Maso vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pod pokličkou pečeme v dobře vyhřáté troubě.
  • 2
    Když je maso měkké, horní část potřeme připravenou směsí, vložíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až bude krusta upečená dokřupava. Upečené maso necháme v troubě ještě 10 minut, potom nakrájíme na porce a podáváme.
  • 3
    Příprava bylinkové krusty: Strouhanku smícháme s majonézou, okořeníme nadrceným rozmarýnem a nasekanou petrželkou, opepříme, vmícháme vejce a osolíme. Směs dobře prohněteme a dáme do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.