Jehněčí pečeně se zeleninou

120 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
60 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji.
  • 2
    Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut.
  • 3
    Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky.
  • 4
    Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině.
  • 5
    Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.