Jehněčí pečeně se zeleninou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůJogurt bílý
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceOregano čerstvé
- 500gramůBrambory
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 500gramůCuketa
- 500gramůLilek
- 3kusyRajčata
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
60 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, vetřeme do něj sůl a pepř. Kýtu opečeme na pekáči na rozehřátém oleji.
- 2Prolisovaný česnek (2 stroužky) smícháme s bílým jogurtem, zakysanou smetanou a protlakem. Polovinou směsi potřeme opečené maso, pod pokličkou pečeme v troubě asi 90 minut.
- 3Po 30 minutách pečení přidáme k masu oloupané, na plátky nakrájené brambory, očištěné, na plátky rozkrájené cukety, lilky, nasekaný zbylý česnek a bylinky.
- 4Omytá rajčata pokrájíme na plátky, po 60 minutách pečení je přidáme do pekáče k masu a zelenině.
- 5Upečené maso a zeleninu vyjmeme, výpek zředíme zbylou jogurtovou směsí, povaříme, ochutíme. Maso naporcujeme a upravíme na talíře se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.