Jehněčí s rajčaty a bramborem
90 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kotlety
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramBrambory
- 400gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 0,5lžíceLibeček
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
39 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z kotlety bez kosti a tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupané cibule s česnekem drobně pokrájíme. Oloupeme brambory (nejlépe červené, které se hned nerozvaří). Omyté pokrájíme na čtvrtky.
- 2Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku s celerovou natí a libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3V hrnci rozehřejeme olej s vepřovým sádlem a maso osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme ho zvolna asi 8–10 minut. Pak maso osolíme (1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a smažíme do doby, až cibule zesklovatí. Pak přimícháme rajčata, rozmačkáme je trošku, přidáme brambory, sůl (1 lžičku), kmín, vývar, vše promícháme a dusíme do změknutí masa asi 35–40 minut. Občas směs promícháme. 10 minut před koncem dušení přimícháme bylinky.
- 4Hotový pokrm podle chuti dosolíme, opepříme a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.