Jehněčí špízy s bylinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůJogurt bílý
- 250gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mleté jehněčí maso vložíme do mísy. Jarní cibulku a česnek očistíme a najemno nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na malé kostičky. Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. K mletému masu přidáme nasekanou jarní cibulku, česnek, papriku, okurky, pažitku, sůl, pepř a důkladně promícháme. Z masové směsi tvarujeme kuličky a napichujeme je na špízové jehly. Grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme z každé strany asi 7 minut. V menší misce smícháme najemno nasekanou šalotku, kerblík, petrželku, přidáme bílý jogurt, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Grilované špízy servírujeme s bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.