Jelení kýta marinovaná
220 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1200gramůJelení maso
- 2kusyCeler řapíkatý
- 500mililitrůOcet jablečný
- 3kusyHřebíček
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1lžičkaPepř černý celý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.
- 3Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.