Kachna na hruškách a oříšcích
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60mililitrůOlej olivový
- 6kusůKachní prsa
- 3kusyHrušky
- 2lžíceHrozinky
- 1kusPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůBramborová kaše
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSkořice celá
- 5gramůSůl
- 5gramůTymián sušený
- 0,5lžičkaŠafrán
- 1lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kachnu osmahneme na oleji dozlatova. Uložíme ji do zapékací mísy i s tukem kromě jedné polévkové lžíce. Na té osmahneme plátky cibule dozlatova, kus skořice, tymián, vývar a směsí zalijeme kachnu. Tu povaříme hodinu a čtvrt.
- 2Oloupeme hrušky, rozpůlíme, zbavíme jádřince. Půlky osmahneme na oleji. Česnek, oříšky, šafrán rozdrtíme a zamícháme. Pastu přidáme k masu s hrozinkami a hruškami a pečeme je dalších patnáct minut doměkka. Maso osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a podáváme ho s bramborovou kaší a zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.