Kachní kaldoun - polévka
100 min.
Ingredience
- 1kilogramKachní maso pečené
- 200gramůKachní drůbky
- 3litryVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 10gramůTymián čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Knedlíčky
- 300gramůJátra kachní
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 40gramůStrouhanka
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1351 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
84 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, petržel, celer očistíme, nakrájíme na 6 cm nudle, opláchneme. Příprava polévky: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v hrnci na 50 g rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Přidáme odkrojky /zbytky/ nakrájené mrkve, celeru, petržele a vše dohromady zpěníme. Přimícháme rozmarýn, bobkový list, vložíme ještě kachní kosti, z kterých jsme obrali maso a všechny suroviny zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme plamínek a polévku pod poklicí povaříme 60 minut. Potom ji scedíme.
- 2V jiném hrnci rozpálíme 50 g másla, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer, petržel, orestujeme. Do hrnce vložíme na kousky nakrájené maso spolu s pečenými játry a povaříme dalších 10 minut. Polévku zjemníme smetanou, přidáme vařené knedlíčky, nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, malým množstvím tymiánu. Přivedeme k varu a hotovou polévku odstavíme.
- 3Příprava knedlíčků: Játra pomeleme do misky, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř. Rozklepneme vejce, podle potřeby přisypeme strouhanku, aby těsto bylo středně husté. Všechny suroviny promícháme a tvarujeme malé kuličky, které pokládáme do vřící osolené vody, kde je vaříme doměkka 10 minut. Potom je scedíme.
- 4Hotovou polévku rozdělíme na hluboké talíře, ozdobíme nasekanou petrželovou nati a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Kachní kaldoun - polévka
Velice chutná polévka. Provoněla celý dům. Do kachních jatýrek jsem přidala jen žloutek.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2020
Kachní kaldoun - polévka
Budu vařit zítra, knedlíčky do polévky dělám drožďové.