Kachní kaldoun - polévka

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1351 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
84 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, petržel, celer očistíme, nakrájíme na 6 cm nudle, opláchneme. Příprava polévky: Cibuli oloupeme, nakrájíme a v hrnci na 50 g rozpáleného másla osmahneme dozlatova. Přidáme odkrojky /zbytky/ nakrájené mrkve, celeru, petržele a vše dohromady zpěníme. Přimícháme rozmarýn, bobkový list, vložíme ještě kachní kosti, z kterých jsme obrali maso a všechny suroviny zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, stáhneme plamínek a polévku pod poklicí povaříme 60 minut. Potom ji scedíme.
  • 2
    V jiném hrnci rozpálíme 50 g másla, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer, petržel, orestujeme. Do hrnce vložíme na kousky nakrájené maso spolu s pečenými játry a povaříme dalších 10 minut. Polévku zjemníme smetanou, přidáme vařené knedlíčky, nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, malým množstvím tymiánu. Přivedeme k varu a hotovou polévku odstavíme.
  • 3
    Příprava knedlíčků: Játra pomeleme do misky, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř. Rozklepneme vejce, podle potřeby přisypeme strouhanku, aby těsto bylo středně husté. Všechny suroviny promícháme a tvarujeme malé kuličky, které pokládáme do vřící osolené vody, kde je vaříme doměkka 10 minut. Potom je scedíme.
  • 4
    Hotovou polévku rozdělíme na hluboké talíře, ozdobíme nasekanou petrželovou nati a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 12. 2015
Kachní kaldoun - polévka
Velice chutná polévka. Provoněla celý dům. Do kachních jatýrek jsem přidala jen žloutek.
Anonymní uživatel
ne 25. 10. 2020
Kachní kaldoun - polévka
Budu vařit zítra, knedlíčky do polévky dělám drožďové.