Kančí guláš s bramborami a zeleninou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůKančí maso
- 500gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůRajčata
- 15gramůPetržel kudrnka
- 15gramůPažitka
- 100gramůHrášek
- 600gramůBrambory
- 1gramBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 4gramyRozmarýn sušený
- 1800mililitrůVoda pitná
- 200gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
41 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kančí přední maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, očištěný celer s mrkví nastrouháme nahrubo, petrželku s pažitkou posekáme, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme a nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme maso s cibulí, osolíme, opepříme a osmahneme. Podlijeme troškou vody, podusíme a za občasného podlévání dusíme aspoň hodinu.
- 3Potom přisypeme hrášek, celer s mrkví, rajčata, brambory, česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, rozmarýnem, zahustíme jíškou a dodusíme.
- 4Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, posypaný pažitkou s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.