Kapr na čínský způsob

80 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
60 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme do horké vody.
  • 2
    Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.
  • 3
    Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.
  • 4
    Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.
  • 5
    Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.
  • 6
    Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.
  • 7
    Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.
  • 8
    Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.