Kapr na čínský způsob
80 min.
Ingredience
- 1hrstHouby černé
- 1200gramůKapr obecný
- 120gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 150gramůKuřecí prsa
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůRýže dušená
- 150gramůAnglická slanina
- 150mililitrůVíno bílé
- 250gramůSójové výhonky
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 60gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
960 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
60 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme do horké vody.
- 2Rybu vykucháme, mlíčí uschováme na další zpracování. Šupiny oškrábeme.
- 3Oloupeme mrkev a polovinu cibule, pokrájíme na kolečka.
- 4Polovinu zeleniny a slaninu rozprostřeme na dno zapékací mísy.
- 5Kuřecí maso, petržel, zbytek cibule a česnek pokrájíme na drobné kousky, přidáme jeden syrový a jeden uvařený žloutek, mlíčí, rýži. Dobře promícháme a osolíme.
- 6Kapra naplníme nádivkou a zašijeme. Rybu přendáme do zapékací mísy, pokryjeme anglickou slaninou, posypeme zbytkem cibule a mrkve. Zalijeme vínem a octem. Pečeme při 210 °C 40 minut.
- 7Houby a sojové klíčky povaříme ve vroucí vodě. Vaříme 3 minuty.
- 8Rybu servírujeme obloženou vařenými klíčky a houbami a podlitou šťávou z pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.