Kapustový nákyp s bramborami

65 min.
Evropa

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vroucí vodě 20 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a navrstvíme do zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Kapustu očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na proužky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme kapustu a dusíme 5 minut. Poté osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Creme fraiche smícháme s vejci, přimícháme do zeleniny a vrstvíme na brambory. Nákypy posypeme pažitkou a strouhankou a dáme zapéct do trouby. Po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.