Karbanátky - jednohubky s kapary

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme šalotky a drobně je pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať. Mleté vepřové maso (plec, krkovice, prorostlý bůček) spolu s mletým hovězím masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, šalotku, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme s kapary. Mísu s masem zakryjeme a dáme do lednice na několik hodin odležet.
  • 2
    Nakrájíme si balkánský sýr na kostičky asi 1,5 x 1,5 cm. V rukách vytvarujeme malé placičky a vždy mezi dvě vložíme kostičku sýru. Okraje dobře spojíme. Malé karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C-200°C dozlatova přibližně 20 minut.
  • 3
    Mezitím si dáme do misky majonézu Hellmanns. Ochutíme ji čerstvě pomletým pepřem 4 barev, špetkou cukru a špetkou mořské soli.
  • 4
    Omyjeme listy hlávkového salátu, necháme vodu okapat. Salát ozdobně
  • 5
    položíme doprostřed, okolo poklademe karbanátky a servírujeme horké. Ochucenou majonézu podáváme ke karbanátkům v misce (se lžičkou).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.