Karbanátky - jednohubky s kapary
45 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůVepřové maso mleté
- 150gramůHovězí maso mleté
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžíceZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary
- 150gramůSalát kadeřavý
- 150gramůSýr balkánský
- ochuzená majonéza
- 4lžíceHellmann's Majonéza originál
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1špetkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očistíme šalotky a drobně je pokrájíme. Omyjeme petrželovou nať. Mleté vepřové maso (plec, krkovice, prorostlý bůček) spolu s mletým hovězím masem dáme do mísy. Přidáme žloutek, hořčici, šalotku, prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Směs dobře promícháme s kapary. Mísu s masem zakryjeme a dáme do lednice na několik hodin odležet.
- 2Nakrájíme si balkánský sýr na kostičky asi 1,5 x 1,5 cm. V rukách vytvarujeme malé placičky a vždy mezi dvě vložíme kostičku sýru. Okraje dobře spojíme. Malé karbanátky poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190°C-200°C dozlatova přibližně 20 minut.
- 3Mezitím si dáme do misky majonézu Hellmanns. Ochutíme ji čerstvě pomletým pepřem 4 barev, špetkou cukru a špetkou mořské soli.
- 4Omyjeme listy hlávkového salátu, necháme vodu okapat. Salát ozdobně
- 5položíme doprostřed, okolo poklademe karbanátky a servírujeme horké. Ochucenou majonézu podáváme ke karbanátkům v misce (se lžičkou).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.