Karbanátky z konzervovaného tuňáka s ančovičkami
55 min.
Ingredience
- Na obalení
- 2hrstiKukuřičné lupínky Natural
- 100gramůStrouhanka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- Tuňáková směs
- 2plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 100mililitrůVoda pitná
- 8kusůAnčovičky konzervované
- 3lžícePetržel - nať
- 400gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitrónová kůra
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené brambory
- 250gramůBrambory
- 100mililitrůVoda pitná
- 2špetkyKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
14 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě s drceným kmínem. Vaříme je 15 minut, poté je scedíme a nacháme vychladnout.
- 2Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Bílý starší chléb rozlámeme a v misce s vlažnou vodou ho rozmočíme. Po několika minutách z chleba vodu vymačkáme a chleba přidáme k bramborům. Tuňáka ve vlasní šťávě a filetky ančoviček vyklopíme do síta a necháme okapat. Pak ančovičky pokrájíme na malé kousky a s tuňákem je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať a očištěné stroužky česneku pokrájíme nadrobno a doložíme k bramborům. Ještě přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, sušenou majoránku, žloutek, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a znovu směs důkladně promícháme. Mísu s tuňákovou směsí zakryjeme a necháme 30 minut odpočinout.
- 3Troubu si předehřejeme na 190°C. Mezitím dáme do igelitového sáčku 3 hrstě kukuřičných lupínků a válečkem je rozdrtíme na jemno. Poté je smícháme v misce se strouhankou z bílého pečiva.
- 4Tuňákovou směs nabereme plnou lžicí a v dlaních si vytvoříme kuličky o prúměru 6-7 cm. Obalíme je v rozšlehaném vaječném bílku, pak v připravené strouhance, karbanátky zploštíme, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme do rozehřáté trouby. Karbanátky smažíme v troubě nasucho 10 minut, pak je otočíme a smažíme dalších 10 minut. Měly by být zlatohnědé.
- 5Tuňákové karbanáky podáváme hned horké s listy omyté rukoly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.