Karbanátky ze směsi mrkve a cuket
60 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 400gramůCuketa
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůGouda
- 5lžicStrouhanka
- 50gramůPetržel - nať
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceSezam - semena
- 20gramůMáslo čerstvé
- 6lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.
- 3V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
- 4Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.