Karbanátky ze směsi mrkve a cuket

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.
  • 2
    Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.
  • 3
    V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
  • 4
    Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.