Koláč rybí pro alergiky na laktózu
120 min.
Ingredience
- 750gramůHalibut atlantický
- 250gramůTreska uzená
- 500mililitrůMléko sójové
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 100gramůMargarín
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5kilogramyBrambory
- 2lžíceSmetana sójová
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 225gramůKrevety nakládané
- 1lžíceKapary
- 50gramůPetržel - nať
- 15gramůSýr sójový - Tofu
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
24 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190 °C.
- 2Na pánev vložíme rybu a zalijeme sójovým mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná. Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku.
- 3Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do sójového mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme.
- 4V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g margarínu bez laktózy a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným sójovým mlékem. Sójové mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno sójové mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustálého míchání. Pak odstavíme.
- 5Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a sójovou smetanou. Osolíme a opepříme.
- 6K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory rozdrobeným sýrem tofu a pečeme 45 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.