Kopřivová nádivka s masem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok uzený
- 80gramůKopřiva
- 1litrRůžová voda
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžícePažitka
- 1lžíceLibeček
- 1lžíceSaturejka
- 6kusůVejce slepičí
- 14kusůRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyMuškátový květ
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2,5decilitryVývar z uzeného masa
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
45 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé jarní kopřivy (vršky) omyjeme, dáme do mísy a přelijeme vroucí vodou (1 litr). Kopřivy po minutě sítem vyjmeme, necháme okapat a posekáme je najemno. Omyjeme petrželku, pažitku, libeček a saturejku. Bylinky drobně pokrájíme a s kopřivou je dáme do větší mísy.
- 2Vepřový uzený bůček (prorostlý) nakrájíme na drobné kostičky. Maso dáme do mísy ke kopřivám, přidáme žloutky, na kostičky pokrájené rohlíky, mléko, kmín, sůl podle chuti, muškátový květ i oříšek, masový vývar a směs důkladně promícháme. Vyšleháme bílky na tuhý sníh, který lehce zapracujeme do směsi. Dáme je do chladničky na 1 hodinu odpočinout.
- 32-3 malé zapékací misky (podle možností) vytřeme máslem. Nádivku rozdělíme do misek, uhladíme ji a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečme při 200°C přibližně 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.