Kopřivová omáčka s chřestem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce.
  • 2
    V osolené vodě se špetkou cukru vaříme 12 minut. Vývar slijeme, svaříme na asi 700 ml a rozdrobíme do něj zeleninovou kostku. Chřest uchováme v teple.
  • 3
    Šalotku a česnek osmažíme na dvou polévkových lžících másla, vmícháme zázvor, trochu kmínu, sůl a pepř, necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a rozdrobené tofu, vše dobře promícháme. Rozpustíme zbývající máslo, vmícháme do něj mouku a zalijeme 125 ml vývaru. Omáčku necháme vařit 5 minut. Z tofu vytvarujeme malé kuličky a ve zbývajícím horkém vývaru je necháme pomalu vařit 10 minut. Do omáčky přidáme sladkou a kyselou smetanu, vše zahřejeme. Vmícháme kopřivy a citronovou šťávu. Na talíře rozdělíme kuličky a chřest, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.