Kopřivová omáčka s chřestem
55 min.
Ingredience
- 30gramůPetržel - nať
- 1,5kilogramyChřest bílý
- 5gramůSůl
- 5gramůBujón bylinkový
- 60gramůŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůZázvor celý
- 5gramůKmín římský
- 50gramůStrouhanka
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůZakysaná smetana
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůKopřiva
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce.
- 2V osolené vodě se špetkou cukru vaříme 12 minut. Vývar slijeme, svaříme na asi 700 ml a rozdrobíme do něj zeleninovou kostku. Chřest uchováme v teple.
- 3Šalotku a česnek osmažíme na dvou polévkových lžících másla, vmícháme zázvor, trochu kmínu, sůl a pepř, necháme vychladnout. Přidáme vejce, strouhanku a rozdrobené tofu, vše dobře promícháme. Rozpustíme zbývající máslo, vmícháme do něj mouku a zalijeme 125 ml vývaru. Omáčku necháme vařit 5 minut. Z tofu vytvarujeme malé kuličky a ve zbývajícím horkém vývaru je necháme pomalu vařit 10 minut. Do omáčky přidáme sladkou a kyselou smetanu, vše zahřejeme. Vmícháme kopřivy a citronovou šťávu. Na talíře rozdělíme kuličky a chřest, přelijeme omáčkou a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.