Kořeněná Mulligatawny

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
  • 2
    Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
  • 3
    Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.