Kořeněná Mulligatawny
40 min.
Ingredience
- 1kusZázvor celý
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyHřebíček
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžičkyKari koření
- 1,5litryVývar drůbeží
- 100gramůRýže dlouhozrnná
- 150gramůJogurt bílý
- 250gramůKuřecí maso grilované
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusJablka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli, česnek a zázvor a na jemno nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři roztlučeme hřebíček a římský kmín.
- 2Rozehřejeme máslo a drcené koření na něm osmahneme. Přidáme česnek, cibuli, zázvor a zeleninu a krátce orestujeme. Posypeme kari a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu. Poté přimícháme rýži a jogurt a vaříme na středním ohni, nezakryté, cca 15 min.
- 3Mezitím rozčtvrtíme jablko, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Z masa odstraníme kůži, nakrájíme na kousky a spolu s jablkem přidáme do polévky. Povaříme dalších 5 min. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme nasekanými lístky petrželky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.