Kotlík z vařené cizrny

495 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme 1,5 litru vody a cizrnu máčíme šest hodin. Poté ji vaříme do měkka 1,5 hodiny. Vodu slijeme a odložíme stranou, cizrnu necháme na sítu okapat.
  • 2
    Oloupeme cibuli i česnek, nasekáme na drobno, u lilku a cukety odkrojíme konec a nakrájíme na je kostky. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka. Fazole omyjeme, odkrojíme z nich oba konce, pokrájíme na kousky.
  • 3
    Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme ho, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme zbytek zeleniny a cizrnu, kterou jsme nechali na sítu okapat. Opečeme na oleji, osolíme, opepříme a přidáme nové koření, skořici, koriandr. cayenský pepř, šafrán. Přilijeme 2 dl vody, kterou jsme si ponechali z vaření cizrny. Zakryjeme a vaříme 25 minut.
  • 4
    Přidáme nasekanou mátu a petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.