Kotlík z vařené cizrny
495 min.
Ingredience
- 250gramůCizrna
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusLilek
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyRajčata
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáta
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme 1,5 litru vody a cizrnu máčíme šest hodin. Poté ji vaříme do měkka 1,5 hodiny. Vodu slijeme a odložíme stranou, cizrnu necháme na sítu okapat.
- 2Oloupeme cibuli i česnek, nasekáme na drobno, u lilku a cukety odkrojíme konec a nakrájíme na je kostky. Omyjeme papriku, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozkrájíme na čtvrtiny a odstraníme semínka. Fazole omyjeme, odkrojíme z nich oba konce, pokrájíme na kousky.
- 3Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme ho, necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vmícháme zbytek zeleniny a cizrnu, kterou jsme nechali na sítu okapat. Opečeme na oleji, osolíme, opepříme a přidáme nové koření, skořici, koriandr. cayenský pepř, šafrán. Přilijeme 2 dl vody, kterou jsme si ponechali z vaření cizrny. Zakryjeme a vaříme 25 minut.
- 4Přidáme nasekanou mátu a petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.