Králičí ragú s bylinkami
90 min.
Ingredience
- 1200gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 1kusFeferony
- 200mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar slepičí
- 4kusyRajčata
- 100gramůOlivy černé
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCitrony
- 4stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
- 2Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.
- 3Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.