Králík po lionsku
75 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůMrkev kořen
- 80plátkůCeler bulvový
- 800gramůKrálík
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 15gramůPetržel - nať
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 10gramůBazalka
- 300mililitrůVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce, osolíme, obalíme v bylinkách a necháme do druhého dne uležet. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na drobno, česnek podrtíme, vše společně osmažíme na tuku. Vložíme králíka, protlak, zalijeme vodou a zakryté pečeme. Občas maso obrátíme a podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.