Krémová polévka z lilků
120 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 600gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceMargarín
- 4lžičkyJogurt bílý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůChléb toastový
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky řádně očistíme, omyjeme, osušíme, podélně rozpůlíme a povrch nařežeme nožem do tvaru mřížky. Nasolíme a necháme půl hodiny odležet. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na plátky a očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- 2Lilek opláchneme od soli, vymačkáme z něj tekutinu a nařezanou plochou položíme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180° C zhruba půl hodiny doměkka. Upečené necháme vychladnout a vykrojíme dužninu.
- 3Jednu cibuli s česnekem zpěníme na rozehřátém oleji na pánvi, přidáme vykrojenou lilkovou dužninu, zalijeme vývarem a mlékem a tři minuty vaříme. Poté směs rozmixujeme, přidáme solamyl rozmíchaný ve studené vodě, osolíme, opepříme a dvě minuty povaříme.
- 4Druhou pokrájenou cibuli osmažíme na tuku, plátky cibule vyjmeme a položíme na papírový ubrousek a na zbytku tuku opečeme toustový chléb.
- 5Polévku rozdělíme na talíře, do každé porce vložíme lžičku jogurtu, ozdobíme osmaženými plátky cibule, nakrájenou paprikou a petrželkou a podáváme s opečeným toustovým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.