Krevety grilované na česneku s lilkem a rajčatovou salsou

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oba druhy oliv nasekáme nadrobno, rajčata omyjeme, očistíme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme na kostičky. Cibuli a pažitku očistíme a najemno nakrájíme. Vše vložíme do mísy, promícháme s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
  • 2
    Krevety vyloupeme, ocásky ponecháme a mírně osolíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a společně s krevetami z orestujeme na rozpáleném oleji. Lilek pokrájíme na cca 0,5 cm silná kolečka a po obou stranách opečeme. Mezi každé dva plátky lilku rozdělíme připravenou salsu, přemístíme na talíře a doplníme krevetami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.