Krokety se zeleným krémem
75 min.
Ingredience
- 1kusPetržel - nať
- 400gramůBrambory
- 270gramůCuketa
- 40gramůSýr Scamorza
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1hrstStrouhanka
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, oloupeme, rozmačkáme a přidáme lžíci strouhaného parmazánu, žloutek, sůl a pepř.
- 2Ze vzniklé hmoty utvoříme tvořítkem na zmrzlinu 12 kuliček. Dovnitř každé vložíme kostičku scamorzy, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krátce osmažíme na části rozpáleného oleje.
- 3Cukety nakrájíme na kostičky a na zbylém rozehřátém oleji restujeme asi 20min. Ochutíme solí, přidáme chilli papričku, svazek petrželky a vše rozmixujeme s octem a 70ml vody.
- 4Krém rozdělíme do misek, vložíme krokety a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.