Krokety z rybího filé
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceKapary
- 300mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 350gramůFilé rybí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžícePetržel - nať
- 50gramůStrouhanka
- 5lžicMajonéza
- 1lžíceSezam - semena
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
858 mg
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filé zbavíme kůže a kostí (pokud budeme vařit např. z tresky) a spolu s mlékem, solí a pepřem vaříme v hrnci pod pokličkou deset minut. Rybu přecedíme, mléko odložíme.
- 2V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku. Po malých dávkách metlou zašleháme odložené mléko a vaříme, dokud nezhoustne. Poté odstavíme, přidáme pokrájené filé a mícháme, až vznikne hladká hmota. Do ní vmícháme pokrájené kapary, utřený česnek, posekanou petrželovou nať, mletou papriku, citronovou šťávu, pepř a sůl. Hmotu důkladně promícháme, přeložíme do mísy, necháme vychladnout a pod fólií dáme na dvě hodiny do chladničky.
- 3Připravíme si na obalení v jednom hlubokém talíři rozšlehané vejce, v druhém strouhanku promíchanou se sezamovými semínky.
- 4Z odleželé rybí hmoty tvoříme dvanáct válečků dlouhých sedm centimetrů. Poté je obalíme ve vejci, ve strouhance se sezamem a opět pod přikrytím uložíme do chladničky.
- 5Olej ve fritéze zahřejeme na 190 °C a připravené válečky postupně ve fritéze smažíme zhruba tři minuty, až válečky zezlátnou. Hotové krokety na vrstvě ubrousků zbavíme přebytečného oleje.
- 6Horké krokety servírujeme na míse s měsíčky citronu a petrželovou natí. Ke kroketám podáváme misku s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.