Krokety z rybího filé

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
858 mg
Cukr
522 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé zbavíme kůže a kostí (pokud budeme vařit např. z tresky) a spolu s mlékem, solí a pepřem vaříme v hrnci pod pokličkou deset minut. Rybu přecedíme, mléko odložíme.
  • 2
    V hlubším rendlíku usmažíme světlou jíšku. Po malých dávkách metlou zašleháme odložené mléko a vaříme, dokud nezhoustne. Poté odstavíme, přidáme pokrájené filé a mícháme, až vznikne hladká hmota. Do ní vmícháme pokrájené kapary, utřený česnek, posekanou petrželovou nať, mletou papriku, citronovou šťávu, pepř a sůl. Hmotu důkladně promícháme, přeložíme do mísy, necháme vychladnout a pod fólií dáme na dvě hodiny do chladničky.
  • 3
    Připravíme si na obalení v jednom hlubokém talíři rozšlehané vejce, v druhém strouhanku promíchanou se sezamovými semínky.
  • 4
    Z odleželé rybí hmoty tvoříme dvanáct válečků dlouhých sedm centimetrů. Poté je obalíme ve vejci, ve strouhance se sezamem a opět pod přikrytím uložíme do chladničky.
  • 5
    Olej ve fritéze zahřejeme na 190 °C a připravené válečky postupně ve fritéze smažíme zhruba tři minuty, až válečky zezlátnou. Hotové krokety na vrstvě ubrousků zbavíme přebytečného oleje.
  • 6
    Horké krokety servírujeme na míse s měsíčky citronu a petrželovou natí. Ke kroketám podáváme misku s majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.