Krůtí koláč s fenyklem
70 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůTvaroh konzumní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaOregano sušené
- 500gramůKrůtí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 500gramůFenykl sladký - hlíza
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrVíno bílé
- 200gramůZakysaná smetana
- 100gramůSýr Parmezán
- 150gramůOlivy černé
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
65 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme k ní na kostičky nakrájené změklé máslo a tvaroh, podle chuti sůl, oregano a tymián. Suroviny uhněteme do vláčného těsta a uložíme do chladna na 30 minut.
- 2Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a 2 cm široké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V pánvi rozehřejeme část oleje a maso na něm krátce prudce osmažíme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a krátce ještě smažíme. Pak pánev sundáme z ohně.
- 4Z omytého fenyklu odřízneme nať a nakrájíme ho na malé nudličky. Ty osmažíme v druhé pánvi na zbylém oleji, opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno a dusíme na mírném ohni přikryté asi 5 minut doměkka.
- 5Usmažené měkké maso smícháme s dušeným fenyklem a olivami.
- 6Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.
- 7Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na velkou placku, vložíme ji do vymazané formy na koláč a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme směs z masa, fenyklu a oliv, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
- 8Koláč před podávání posypeme jemně nasekanou natí z fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.