Krůtí koláč s fenyklem

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1071 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
65 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme k ní na kostičky nakrájené změklé máslo a tvaroh, podle chuti sůl, oregano a tymián. Suroviny uhněteme do vláčného těsta a uložíme do chladna na 30 minut.
  • 2
    Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a 2 cm široké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme část oleje a maso na něm krátce prudce osmažíme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a krátce ještě smažíme. Pak pánev sundáme z ohně.
  • 4
    Z omytého fenyklu odřízneme nať a nakrájíme ho na malé nudličky. Ty osmažíme v druhé pánvi na zbylém oleji, opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno a dusíme na mírném ohni přikryté asi 5 minut doměkka.
  • 5
    Usmažené měkké maso smícháme s dušeným fenyklem a olivami.
  • 6
    Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.
  • 7
    Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na velkou placku, vložíme ji do vymazané formy na koláč a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme směs z masa, fenyklu a oliv, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 8
    Koláč před podávání posypeme jemně nasekanou natí z fenyklu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.