Krůtí paela
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůKrůtí maso
- 1hrnekRýže loupaná
- 1hrnekVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 0,5hrnekHrášek mražený
- 4kusyRajčata
- 0,5kusPaprika červená
- 1špetkaSůl
- 0,5kusPaprika žlutá
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaKari koření
- 1hrstPažitka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Na malé kousky pokrájíme krůtí maso, osmahneme ho na větší pánvi na oleji ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, lžičku kari a necháme orestovat. Přidáme rýži, promícháme, aby se obalila olejem a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí.
- 2Spaříme rajčata, sloupneme slupku a nakrájíme. Společně s nakrájenou paprikou a hráškem přidáme do směsi.
- 3Za občasného míchání vaříme 20 minut.
- 4Ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.