Krůtí polévka se zázvorem
210 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 2kusyŠalvěj čerstvá
- 150gramůHrášek
- 1kilogramKrůtí krk
- 1kusKedlubna
- 1špetkaŠafrán
- 150gramůMrkev kořen
- 1špetkaZázvor mletý
- 4stroužkyČesnek
- 200gramůKvěták
- 0,25kusFeferony
- 0,5hrstPetržel - nať
- 0,5hrstCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kousku plátna zavážeme oloupaný česnek, šafrán, feferonku a zázvor. Bylinky opláchneme a svážeme k sobě nití. Cibuli oloupeme.
- 2Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad masem, osolíme. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu tvořící se během vaření. Jakmile vývar bude čistý, vložíme celou cibuli, bylinky, balíček s kořením a povaříme půl hodiny.
- 3Zeleninu očistíme, květák rozebereme na růžičky, kedlubnu nakrájíme na hranolky a mrkev na plátky. Vše vložíme společně s hráškem do jiného hrnce, zalijeme 3 naběračkami horkého vývaru a podusíme doměkka.
- 4Z masového vývaru vyjmeme bylinky, koření a maso. Maso obereme z kosti a vložíme do polévkové mísy. Vývar scedíme do hrnce s dušenou zeleninou, osolíme a ochutíme kořením. Polévku nalijeme na maso v polévkové míse a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.