Krůtí polévka se zázvorem

210 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kousku plátna zavážeme oloupaný česnek, šafrán, feferonku a zázvor. Bylinky opláchneme a svážeme k sobě nití. Cibuli oloupeme.
  • 2
    Maso omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad masem, osolíme. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu tvořící se během vaření. Jakmile vývar bude čistý, vložíme celou cibuli, bylinky, balíček s kořením a povaříme půl hodiny.
  • 3
    Zeleninu očistíme, květák rozebereme na růžičky, kedlubnu nakrájíme na hranolky a mrkev na plátky. Vše vložíme společně s hráškem do jiného hrnce, zalijeme 3 naběračkami horkého vývaru a podusíme doměkka.
  • 4
    Z masového vývaru vyjmeme bylinky, koření a maso. Maso obereme z kosti a vložíme do polévkové mísy. Vývar scedíme do hrnce s dušenou zeleninou, osolíme a ochutíme kořením. Polévku nalijeme na maso v polévkové míse a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.