Krůtí řízek caprese

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
49 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a na jemno nasekáme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata promícháme s cibulí a česnekem. V menší misce smícháme balsamico, olivový olej, sušený česnek, sůl, pepř a bazalku. Takto připravenou marinádou zalijeme rajčata.
  • 2
    Krůtí prsa očistíme, omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším rozšleháme vejce a na třetí talíř nasypeme strouhanku, smíchanou s pomerančovou kůrou. Krůtí řízky obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo, řízky na něm osmažíme z obou stran. Mozzarellu nakrájíme na plátky a společně s rajčaty rozložíme na připravené talíře, přidáme osmažené řízky a servírujeme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.