Kuře na lilku
75 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůLilek
- 1,4decilitryOlej olivový
- 2kusyCibule
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůOregano sušené
- 60mililitrůBrandy
- 3decilitryVývar drůbeží
- 30gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme a jemně naklepeme přes mikroten. Potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme na talíř a stejným způsobem opečeme na pánvi plátky lilku.
- 2Na výpeku z masa lilku zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme maso, lilky, konzervovaná rajčata a dobromysl, zalijeme polovinou vývaru a zakryté dusíme na mírném ohni 40 minut. Postupně přiléváme zbylý vývar. Nkonec zalijeme brandy, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. Podáváme posypané petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.