Kuře na lilku

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
45 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme a jemně naklepeme přes mikroten. Potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme na talíř a stejným způsobem opečeme na pánvi plátky lilku.
  • 2
    Na výpeku z masa lilku zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme maso, lilky, konzervovaná rajčata a dobromysl, zalijeme polovinou vývaru a zakryté dusíme na mírném ohni 40 minut. Postupně přiléváme zbylý vývar. Nkonec zalijeme brandy, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.