Kuře na šafránu

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
68 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře nejprve rozporcujeme na 8 kousků a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dohněda. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  • 2
    Do šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme dokud zelenina nezesklovatí. Přidáme čili koření a na prudkém ohni ještě krátce osmahneme. Rajčata zbavíme slupek, jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a vaříme 5-10minut dokud se nevyvaří šťáva. Omáčka by měla být hustá. Na závěr přilijeme 700ml vroucí vody, přidáme rýži, šafrán a kousky kuřete.
  • 3
    Vše přivedeme k varu, zakryjeme a necháme za pravidelného míchání asi 20minut dusit.
  • 4
    Nakonec přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou petržel, důkladně promícháme a vaříme cca 10minut dokud se nevyvaří všechna voda. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.