Kuře na šafránu
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 175gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 1kusKuře
- 280gramůRýže loupaná
- 8kusůRajčata
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,25lžičkaŠafrán
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1281 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
68 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuře nejprve rozporcujeme na 8 kousků a odstraníme kůži. Osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dohněda. Poté vyjmeme z pánve a dáme stranou.
- 2Do šťávy přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a restujeme dokud zelenina nezesklovatí. Přidáme čili koření a na prudkém ohni ještě krátce osmahneme. Rajčata zbavíme slupek, jadérek a dužinu nakrájíme na kousky. Přidáme do pánve a vaříme 5-10minut dokud se nevyvaří šťáva. Omáčka by měla být hustá. Na závěr přilijeme 700ml vroucí vody, přidáme rýži, šafrán a kousky kuřete.
- 3Vše přivedeme k varu, zakryjeme a necháme za pravidelného míchání asi 20minut dusit.
- 4Nakonec přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou petržel, důkladně promícháme a vaříme cca 10minut dokud se nevyvaří všechna voda. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.