Kuře pečené po italsku
65 min.

Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 400gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 2decilitryVývar drůbeží
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme cibuli, do horké vody vložíme rajčata, spaříme je, poté opláchneme studenou vodou a oloupeme, vyjmeme dužinu, nakrájíme ji na kousky. Brambory oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na kousky.
- 2Kuřecí maso opláchneme, rozkrájíme, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek.
- 3Rozpálíme olej v ohnivzdorné nádobě a osmahneme kuřecí kousky ze všech stran, přidáme cibuli a brambory. Chvilku smažíme, poté přidáme rajčata, petrželku, rozmarýn a vývar. Nádobu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.