Kuře pečené po italsku

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nakrájíme cibuli, do horké vody vložíme rajčata, spaříme je, poté opláchneme studenou vodou a oloupeme, vyjmeme dužinu, nakrájíme ji na kousky. Brambory oškrábeme, omyjeme a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Kuřecí maso opláchneme, rozkrájíme, osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek.
  • 3
    Rozpálíme olej v ohnivzdorné nádobě a osmahneme kuřecí kousky ze všech stran, přidáme cibuli a brambory. Chvilku smažíme, poté přidáme rajčata, petrželku, rozmarýn a vývar. Nádobu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut.
  • 4
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.