Kuře po mexicku s čokoládou

65 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
39 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme je nadrobno. Feferonku také pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něj vložíme porce kuřete a opečeme. Hotové porce potom vyjmeme a vložíme do pánve nasekanou cibuli, česnek a feferonku. Opečeme a zalijeme octem. Pak vrátíme zpátky porce kuřete a zalijeme drůbežím vývarem. Přikryjeme poklicí a 30 minut dusíme. Mezitím připravíme gril.
  • 4
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, oddělíme semena, dužninu pokrájíme na kostičky. Umeleme mandle, přidáme k nim hřebíček a koriandr, strouhanku a rajčata. Na jemno nastrouháme čokoládu.
  • 5
    Kuřecí porce grilujeme dozlatova.
  • 6
    Do šťávy v pánvi přidáme mandlovou směs a povaříme 5 minut. Průběžně mícháme a pak přidáváme čokoládu, dokud se nerozpustí. Čokoládovou omáčkou pak přelijeme grilované kusy kuřete.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.