Kuře s mandlovou omáčkou
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5kilogramyKuřecí prsa
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSměs koření na kuře
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůMandle mleté
- 3lžíceOlej stolní
- 2lžíceMandle
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyPetržel - nať
- 1špetkaŠafrán
- 1kusSkořice celá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
931 mg
Postup přípravy
- 12 lžíce oleje rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme česnek a smažíme minutu.
- 2Cibuli a česnek vyndáme a dáme stranou.
- 3Nalijeme do pánve poslední lžíci oleje a kuřecí plátky osmažíme po porcích. Občas obrátíme, aby zhnědly. Přidáme mletý zázvor a šafrán.
- 4Přilijeme vodu a přidáme tyčinku skořice a směs na kuře, citrónovou šťávu, sůl a pepř. 40 minut necháme vařit a pak maso vyndáme z pánve a přendáme na předehřátou mísu.
- 5Z pánve odstraníme přebytečný tuk, vyjmeme skořicovou tyčinku, a přilijeme vodu, abychom měli v pánvi 600ml vývaru.
- 6Do suché a čisté pánve nasypeme mandlovou moučku a pražíme za stálého míchání, dokud nezezlátne.
- 7Zmírníme teplotu a přiléváme vývar, dokud omáčka nezhoustne. Kuřecí plátky polijeme omáčkou, ozdobíme petrželí a opraženými nastrouhanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.