Kuře s octovou omáčkou

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.
  • 3
    Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.
  • 4
    Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
  • 5
    Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.
  • 6
    Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.