Kuře s octovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKuřecí stehna
- 2litryVývar zeleninový
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyHřebíček
- 10gramůOregano čerstvé
- 7gramůSůl
- 5gramůKmín římský
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej sezamový
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 3kusyCibule
- 2kusyChilli paprička
- 100mililitrůOcet vinný červený
- 15stroužkůČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
876 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
62 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi nasucho opražíme nasekaný česnek, přidáme pepř, hřebíček, šťávu z citronu, oregano, 2 lžičky kmínu, sůl a mouku a vše smícháme do hladké pasty.
- 3Maso vyjmeme z vývaru, potřeme kořeněnou pastou, kterou jsme vytvořili, zakryjeme fólií a necháme 30 minut odležet.
- 4Na pánvi usmažíme na rozpáleném oleji cibuli nadrobno a chilli papričky, vlijeme ocet, vývar, přisypeme zbytek kmínu a vaříme za stálého míchání na mírném ohni, až omáčka zhoustne.
- 5Sezamový olej rozpálíme na pánvi a osmažíme na něm uleželé maso dozlatova.
- 6Servírujeme kousky masa přelité pikantní omáčkou a s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.