Kuře s rýží z jednoho hrnce
70 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2litryVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3kusyLilek
- 400gramůRýže dlouhozrnná
- 1hrstPetržel - nať
- 25gramůMandle
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
49 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, rozporcujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, skořici, stroužky česneku, oloupanou celou cibuli, podle chuti kurkumu, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Po uvaření kuře vyjmeme a vývar z něj přecedíme.
- 2Během vaření kuřete si oloupeme a nakrájíme na plátky lilky. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky lilku osmahneme dozlatova. Osmahnuté plátky pak necháme na ubrousku okapat.
- 3Rýži namočíme na 30 minut do vody, pak ji přes síto scedíme.
- 4Na dno většího hrnce rozložíme opečené plátky lilku, na ně položíme porce kuřete, zasypeme rýží a přelijeme vývarem, který máme z vaření kuřete. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud rýže nevsákne všechen vývar a není měkká.
- 5Na hrnec položíme dnem nahoru velký talíř nebo plochou mísu, hrnec opatrně i s talířem otočíme a jeho obsah na něj vyklopíme.
- 6Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou omytou natí petrželky a nasucho opraženými nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.