Kuře s rýží z jednoho hrnce

70 min.
Palestinské území (okupované)

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
924 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
49 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, rozporcujeme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, skořici, stroužky česneku, oloupanou celou cibuli, podle chuti kurkumu, pepř a sůl. Vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Po uvaření kuře vyjmeme a vývar z něj přecedíme.
  • 2
    Během vaření kuřete si oloupeme a nakrájíme na plátky lilky. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm plátky lilku osmahneme dozlatova. Osmahnuté plátky pak necháme na ubrousku okapat.
  • 3
    Rýži namočíme na 30 minut do vody, pak ji přes síto scedíme.
  • 4
    Na dno většího hrnce rozložíme opečené plátky lilku, na ně položíme porce kuřete, zasypeme rýží a přelijeme vývarem, který máme z vaření kuřete. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud rýže nevsákne všechen vývar a není měkká.
  • 5
    Na hrnec položíme dnem nahoru velký talíř nebo plochou mísu, hrnec opatrně i s talířem otočíme a jeho obsah na něj vyklopíme.
  • 6
    Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou omytou natí petrželky a nasucho opraženými nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.