Kuřecí játra s hráškem
100 min.
Ingredience
- hrášek
- 2kusyCibule
- 1kilogramHrášek
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2lžíceCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- Játra
- rajčatovo-mandlová omáčka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
42 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve.
- 2V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky.
- 3Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.
- 4Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.