Kuřecí kousky v kořeněné pastě

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
713 mg
Cukr
441 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    V míse smícháme hořčici s olejem, nasekanou petrželkou, citronovou šťávou, kari kořením, oreganem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou pastou vsypeme kousky kuřete, směsí je obalíme a necháme 2 hodiny v chladničce uležet.
  • 3
    Potom maso osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Na maso rozprostřeme zbylou pastu a položíme vločky másla.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem pečení posypeme maso strouhankou.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.