Kuřecí křidélka Buffalo
45 min.
Ingredience
- sýrová omáčka
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 75gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžícePažitka
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 1lžíceOregano sušené
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4kusyKuřecí křídla
- 0,5lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
311 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný česnek, rajčatový protlak, oregano, tabasco a cukr rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme,a vložíme do mísy. Přidáme omytá kuřecí křídla, dobře promícháme. Necháme asi 30 minut v chladničce.
- 2Křídla urovnáme kůží dolů na plech potřený olejem a plech vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.
- 3Potom křidélka obrátíme a pečeme ještě 15 minut.
- 4Ze zakysané smetany, rozdrobeného sýra, citronové šťávy a nakrájené pažitky v misce ušleháme studenou omáčku.
- 5Křidélka upravíme na talíře a podáváme se sýrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
st 2. 4. 2014
Tak trochu klasika - ale pravda je, že když se změní kořrní, tak se neumrzí. Je to rychlé a navíc i poměrně levné.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
To by se dalo jíst skoro každý den...trochu změnit koření a je to vždycky jiné.
Pavlína94
so 12. 4. 2014
Výborné, jednoduché, rychlé !