Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
767 mg
Cukr
433 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
  • 2
    Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
  • 3
    Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.