Kuřecí prsa s bylinkovou nádivkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 10gramůPažitka
- 10gramůBazalka
- 10gramůKerblík
- 10gramůEstragon
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusŠalotka
- 20gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
767 mg
Cukr
433 mg
Postup přípravy
- 1Nasekáme tedy pažitku, kerblík, petrželku, estragon a bazalku nadrobno a smícháme. Oloupeme šalotku a česnek a posekáme je na malé kostičky, část z nich si odložíme stranou a zbytek přimícháme k bylinkám. Sýr nastrouháme a vmícháme do bylinkové směsi.
- 2Kuřecí prsa bez kůže očistíme a nařízneme do nich ostrým nožem kapsu. Osolíme je a opepříme. Naplníme je bylinkovou směsí a sepneme párátky. Rozehřejeme máslo a prsa opékáme z každé strany 4 minuty. Pak vyndáme z pánve.
- 3Na pánev přidáme zbytek šalotky, zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud nezhoustne. Pak vmícháme zakysanou smetanu a znovu vaříme, než zhoustne. Do omáčky pak přidáme zbytek pažitky. Před podáváním kuřecí prsa přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.