Kuřecí ragú s mandlemi

55 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat.
  • 4
    Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 5
    Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar.
  • 6
    V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
  • 7
    Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.