Kuřecí ragú s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 8stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 15gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaZázvor mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusMasox
- 1špetkaKoriandr mletý
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
16 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky.
- 2Česnek a cibuli oloupeme a najemno nasekáme, petrželovou nať omyjeme a nakrájíme najemno.
- 3Spařené a oloupané mandle osmahneme v pánvi na rozehřátém másle, pak necháme na savém ubrousku okapat.
- 4Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 5Masox rozmícháme ve vodě a necháme přejít varem, aby vznikl vývar.
- 6V pánvi na rozpálíme olej a na něm zpěníme šafrán a zázvor, vlijeme 0,5 deci vývaru z masoxu a necháme chvíli dusit. Pak přidáme kousky kuřecího masa, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a petrželku, dochutíme koriandrem, pepřem a solí. Přilijeme zbylý vývar z masoxu a dusíme pod pokličkou, dokud maso nezměkne.
- 7Do pánve s masem nakonec přimícháme osmažené mandle a kousky uvařených vajec, promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.