Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
60 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 700gramůKuřecí prsa
- 3stroužkyČesnek
- 4,5lžičkySůl
- 1,5lžičkyPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 6lžicStrouhanka
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř bílý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
- 2Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
- 4Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
- 5Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
- 6V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
- 7Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku chtějí více naklepat, mně se to moc nepovedlo 😋, takže jsem je měla po naplnění poněkud vyšší, ale dělala jsem je na mírném plamenu, takže i tak byla šťavnatá a chutnala výborně. 😉