Kuřecí rizoto z Dillí
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí prsa
- 400gramůRýže loupaná
- 250gramůJogurt bílý
- 1kilogramCibule
- 10stroužkůČesnek
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 100gramůMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
22 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na kousky a vložíme do kastrolu. Přidáme utřený česnek, cukr, všechno koření, vmícháme jogurt, osolíme a dusíme do měkka. Dle potřeby mírně podlijeme vodou.
- 2Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přisypeme propláchnutou rýži, přidáme maso i se šťávou, důkladně promícháme, pokapeme šťávou z citronů, zakryjeme a ve vyhřáté troubě do měkka dusíme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.